خانه مجله دندانپزشکی دیش دال مقالات دندانپزشکی


معرفی انواع سطوح های مختلف ایمپلنت دندان

زمان مورد نیاز برای مطالعه:۲دقیقه

معرفی انواع سطوح های مختلف ایمپلنت دندان

مهمترین علت تفاوت در انواع برندها کیفیت سطح ایمپلنت ، تنوع قطعات پروتزی می باشد. هر چه کیفیت سطح ایمپلنت مناسب باشد تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت و نمایان شدن طوق ایمپلنت بصورت خط تیره بخصوص در نواحی زیبایی است و طول عمر ایمپلنت نیز با کیفیت مناسب سطح بالاتر می رود.هر چه میزان اتصال قطعات پروتزی به خود ایمپلنت مناسب تر باشد شل شدن پروتز در طول زمان کمتر خواهد بود. 

معرفی انواع سطوح های مختلف  ایمپلنت دندان

1:سطح SLA 

یک روش روش قدیمی برای سند پلاست کردن ایمپلنت است که امروزه هم همین روش انجام میشود حرف S برای sand blast حرف L  برای large grit به معنای دانه های درشت سند بلاست و حرف A برای واژه acid wash بکار رفته است 

به طور مختصر یعنی اینکه پس از تراشیده شدن ایمپلنت در ماشین CNC  باید سند باست شود و سپس با اسید شستشو شود تا موادی که روی ایمپلنت مانده شسته شود 

2: سطح FRIADENT PLUS 

یکی از فاکتور های بسیار مهم در موفقیت قرار دادن ایمپلنت , ثبات اولیه ایمپلنت است که در xive  تکنولوژی Active Bone Control  و رزوه های متراکم کننده  Condensing thread منجر به ثبات اولیه بالا در انواع استخوان میشود .

3:سطح HSA

HSA مخفف Hybrid sand  blast  and Acid etched  میباشد که همانطور از اسم آن مشخص است سطحی به صورت هیبرید میباشد . بدین معنی که در طی بلاست شدن قسمت بالایی فیکسچر توسط ذرات ریز  تیتانیوم بلاست شده است و ایجاد خلل و فرج با سایز میکرو میکند و قسمت بدنه توسط مخلوطی از ذرات ریز و درشت تیتانیوم بلاست شده و ایجاد خلل و فرج  میکرو و ماکرو کرده که این وِیژگی تاثیر مثبتی در روند درمان و کاشت ایمپلنت دارد .

4:سطح و تکنولوژی MTX

در این روش ابتدا سطح ایمپلنت با پارتیکل های هیدروکسی آپاتیت-HA-بلاست شده و سپس توسط Non-etching acid  و آب مقطر شسته میشود تا ذرات باقی مانده برروی سطح ایمپلنت حذف گردند.

6:سطح SLActive 

ایمپلنت های straumann  همگی دارای پوشش سطح SLActive   میباشد که باعث تسریع استئواینتگریشن و کوتاه شدن ترمیم از 8-6  به 6-4 هفته میشود .همچنین در سطح آنها از آلیاژ تیتانیوم - زیرکونیا با نام rexolld  استفاده شده است که آن در افزایش استحکام و اطمینان از مقاومت آن در قطرهای کوجک میشود .

7:سطح RBM

تکنیک RBN  مشابه تکنیک SLA  میباشد با این تفاوت که در این تکنیک هیدروکسی آپاتیت مشتق شده از بتا - تری کلسیم پیروفسفات , آلفا TTCP وTCP  و کلسیم پیرو فسفات تحت فشار بسیار زیاد برروی سطح فیکسچر پاشیده میشود .