خانه مجله دندانپزشکی دیش دال مقالات دندانپزشکی


معرفی ایمپلنت های DIO

زمان مورد نیاز برای مطالعه:۲دقیقه

معرفی ایمپلنت های DIO

ایمپلنت دی او

دی او یک برند ایمپلنت معروف کره ای است که در میان 5 برند مطرح کره ای قرار دارد و توانسته است بازار خوبی در ایران به واسطه نماینده توانمد خود کسب کند . برای معرفی این برند کره جنوبی , در یک جمع بندی کلی باید گفت خدمات این برند در ایران مهمترین محاسن آن است اما قطعاتی که کانکشن تورکس دارند , نسبت به سایر برندها مشکلاتی از نظر راحتی کار برای دندانپزشکان به همراه داشته که با تولید محصول جدیدی به نام uf که بعد از شکست های این محصول در ایمپلنت های نوع SM که عدم رضایت بسیاری از دندانپزشکان در درصد شکست بالا نشان می داد  , بسیاری از ضعف های این برند برطرف شده است.

تاریخچه ایمپلنت های دیو کره جنوبی 

شرکت دیو در سال 2000 در کشور کره جنوبی فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون توانسته است محصول خودرا به 60 کشور که عموما کشور های درجه دوم به لحاظ صنعتی می شوند ارسال نماید و از این موضوع توانسته است جز برند های پرفروش کره ای در بازار های جهانی باشد . این شرکت همچنین از پیشگامان دندانپزشکی دیجیتال در کشور کره جنوبی می باشد که توانست به همین واسطه سیستم Dionavi را با عقد قرار مشترک با شرکت 3Shape بر قرار نماید .

مشخصات سیستم ایمپلنت دیو 

ما سعی داریم با شرح تمامی قسمت های جراحی و پروتزی دیو بتوانیم اطلاعات مناسبی از این محصول در اختیار شما قرار دهیم .

فیسکچر های UF 

این ایمپلنت نوع narrowm,standard size, extra wide موجود است که استاندارد آن پر مصرف ترین بوده و به نوعی دو سیستم دیگر برای راحتی بیشتر پزشکان عمومی و تازه کار ایجاد شده است .

طراحی سیستم UF II

به طور کلی  این سیستم دارای طراحی  پلتفرم می باشد که در واقع دارای پلفرم سوئیچینگ است .قسمت upper threat آن به نحوی طراحی شده است که در زمان تشکیل استخوان جریان خون به راحتی صورت بگیرد .همچنین body design آن تلفیقی از straight ,taperd  به نحوی طراحی شده است که استحکام اولیه آن را تضمین می کند .همچنین در قسمت اپکس آن که به صورت دایره ای شکل است موجب می شود تا از هر گونه آسیبی به بافت نرم جلوگیری شود به طور مثال زمان که سینوس لیفت صورت گرفته است .

سطح ایمپلنت های دیو 

یکی از مسائل بسیار با اهمیت در انتخاب یک سیستم ایمپلنت خوب روکش آن است که تاثیر بسزایی در موفقت ایمپلت در ماه های ابتدایی جراحی می گذارد که در واقع آن خلل و فرج های سطح ایمپلنت است که موجب می شود آن استخوان سریع تر ان را به عنوان یک جسم خارجی بپذیرد .

همانطور که می دانیم بهترین برند های ایمپلنت دارای سطح SLA ACTVE هستند در حالی که دیو در سیستم قبلی خود شکست را تجربه کرد و این بار هم با یک روکش مجزا یعنی (HSA(Hybrid Sandblast Acid  etch وارد عرضه شده است که اگر چه در باطن تفاوتی با SLA ندارد ولی با آن فرق دارد و هنوز تاثیر طولانی مدت آن مشخص نیست و می شود گفت یکی از ضعف های ایمپلنت دیو می باشد . HSA به این شکل است که قسمت گردنی فیکسچر دارای ذرات ریز تری از سندبلاست می باشد ولی همانطور که گفتیم هنوز هیچ مقاله معتبری حسن این موضوع را تایید نکرده است .

کانکشن ایمپلنت دیو (ارتباط بین فیکسچر و اباتمنت )

کانکشن این سیستم به صورت CONICAL HEX و به صورت morse taper دارای دو زاویه 11 و 25 درجه در دوقسمت داخلی ( دوقسمت در نقطه اتصال دارد می باشد .این سیستم با بسیاری از سیستم های کره ای کامپتیبل بوده و یکی از دلایل استقبال این محصول همین موضوع است که پزشکان از این بابت که می توانند محصولات خودرا از نظر قطعات پروتزی نیز تامین کنند . این سیستم در نقطه اتصال فیکسچر و اباتمنت دارای پلتفرم سوئیچینگ نیز می باشد که خود از تحلیل استخوان جلوگیری می کند .

طول و قطر های سیستم UFII

1-سیستم Narrow

این محصول در سه دو قطر3mm,3.3mm و در طول های 8.5و10و11.5و13و15موجود است. همچنین این محصول دارای قطر داخلی ثابت 1.7mm است 

2-Standard Size 

این سیستم دارای قطر های استاندارد 3.8-4-4.5-5.0-5.5 می باشد و دارای طول های 8.5و10و11.5و13 می باشد .

همچنین در قسمت extra wide این محصول می توان نیز به قطرهای 6.0و6.5و7.0 می باشد .

کیت های جراحی 

کیت های جراحی دیو دارای چندین نوع کیت است که برای سیستم STANDARD SIZE ,NARROW ,EXTRAWIDE سیستم مجزایی دارد.همچین کیتی مجزا برای بخش پروتزی دارد و کیت جراحی مجزایی برای جراحی دیجیتال دارد که این موضوع برای پزشکان بسیار سخت است و هزینه زیادی را باید صرف خرید این کیت ها انجام دهند که در واقع می شود گفت این موضوع برای پزشکان به صرفه نیست.

تنها کیت مستر آن می باشد که هزینه ی زیادی دارد که سه کیت پروتز و استاندارد سایز و narrow رادر خو جای داده است که با توجه به هزینه زیاد آن و تنوع دریل ها کار زمان جراحی را دشوار و طاقت فرسا می نماید .

اجزای تشکیل دهنده کیت مستر UFII

1- marking drill 

مارکینگ دریل یا استارتر دریل درواقع دریل ابتدایی است که نوک تیزی دارد که برای نشان گذاری و ایجاد سوراخ ابتدایی در استخوان کورتیکال از آن استفاده می شود این دریل معمولا کند نمی شود و قطری به اندازه ی دو میل دارد و جز لاینفک تمامی کیت های جراحی می باشد 

2-initial drill 

این دریل در سیستم های قدیمی دریل به صورت تکی دریلی با قطر 2 میل و ارتفاع های مورد نظر بود که با وجود استاپر موجب این میشد تا ارتفاع های مد نظر را دریل  کنند.که با توجه ب هاینکه سیستم دیو بیشتر برای پزشکان عمومی و تازه کار می باشد  و معمولا پزشان متخصص و با تجربه به این سیستم اعتماد زیادی ندارند لذا در سیستم UFII برای اینکه بتواندنیاز های تازه کار ها را بر طرف نماید از دیل های سلف استاپ استفاده نموده در طول های مد نظر متوقف می شود . درحالی که در متصصان و افرد با تجربه که تعداد ایمپلننت های فراوانی را کار گذاشته اند این موضوع نیاز نیست و بیشتر رویه ای وقت گیر در زمان جراحی می شود .

3-countersink یا profile drill 

این دریل که درواقع وظیفه ایجاد قطر متناسب با ایمپلنت مورد نظر را دارد .که در این سیستم همانند دریل مرحله دوم هر قطر را به صورت سلف استاپ طراحی کرده اند.که پیشنهاد می وشد اگر مثال قطر 5 مد نظرتان است دریل ها را از قطر 3.8 آغاز کنید تا به یکباره فشار زیادی به استخوان وارد نکنید که باعث نکرز شدن استخوان و فیل ابتدایی ایمپلنت بشود .

4-tap drill 

همانگونه که از نام این دریل مشخص است این دریل وظیفه رزوه کرده استخوان را برای ایمپلنت های نوع taper دارد تا این موضوع خود باعث شود تا ایمپلنت به راحتی در زمان قرار دادن آن کمترین فشار را وارد کند و بیشترین گیر ابتدایی را داشته باشد .این دریل برای استخوان های D1,D2 پیشنهاد می شود و همچنین برای زمانی است که حداقل 10 میل ارتفاع دارد .لذا استفاده از لزومی ندارد .

5-pilot drill 

این دریل دهانه حفره را باز می کند و برای ایمپلنت هایی است که قطر گردنی ایمپلنت با قطر میانی آن یکسان نمی باشد .لذا در بیشتر موارد استفاده از اختیاری است و متخصصین برای سرعت در کار از آن استفاده نمی کنند .

6-lindemann drill 

زمانی که زاویه لازم را در استخوان ایجاد نکردیم . با این دریل که بدنه ی تیز دارد زاویه درخواستی خود را اصلاح میکنیم .که همانگونه که سیستم دیو برای افراد تازه کار و پزشکان عمومی است تنها این دریل را در سیستم دیو یافت میکنیم .

7-prob 

این دریل درواقع وسیله سنجش عمق و زاویه است که که بعد initial دریل از آن استفاده می کنند.همچنین پینهاد می شود زمانی که طول مورد نظر ایجاد شد با گرافی عکسی گرفته تا زاویه مناسب را ایجاد کنیم .

سایر قطعات  در قسمتی پروتزی است است و درایور ها و ratchet می باشد که سعی می کنیم در مقاله ای جداگانه به تشرح کامل بپردازیم 

جمع بندی مزایا 

مزایا دیو
قیمت مناسب 
خدمات شرکت وارد کننده 
دارای نمایندگی در سراسر ایران 
طراحی راحت و آسان در زمان جراحی 
کیفیت مناسب 
دارای سیستم دیجیتال dio navi