خانه مجله دندانپزشکی دیش دال مقالات دندانپزشکی


توصیه های بسیار ضروری برای پیشگیری ویروس کرونا و مقابله با استرس این بیماری

زمان مورد نیاز برای مطالعه:۲دقیقه

توصیه های بسیار ضروری برای پیشگیری ویروس کرونا و مقابله با استرس این بیماری

رعایت بهداشت شخصی یکی از مهمترین عوامل در پیشگیری از انتقال و گسترش عفونت ها میباشد.80% عفونتها می توانند از طریق دستهای آلوده منتقل شوند

لذا جهت ضد عفونی کردن دستهای دندانپزشکان ، پرسنل و بیماران پس از شستشو با مواد شوینده ،توصیه میگردد از محلول ضد عفونی کننده استفاده گردد. درموسپت یک آنتی سپتیک بسیار موثر و سریع الاثر برای از بین بردن میکروارگانیسم های بیماریزا روی پوست دست می باشد و برای بهداشت دست پرسنل شاغل در مشاغل پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اینکه حدود 80% عفونتهای بیمارستانی از طریق تماس دست منتقل می شوند محلولهای الکلی یکی از موثرترین راهها برای کاهش آسیب ها و هزینه های ناشی از عفونتهای بیمارستانی شناخته شده اند. درموسپت به دو شکل محلول و ژل ضدعفونی کننده عرضه می گردد

محلول درموسپت پلاس

براساس سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت، مهم‌ترین نکاتی که رعایت آن به مردم به ویژه در کشورهای در معرض شیوع کرونا از سوی کارشناسان و متخصصان این نهاد بین‌المللی توصیه شده ،  به شرح زیر است:

۱. شستشوی دست ها با آب و صابون یا محلول های ضد عفونی کننده

 دستان خود را مرتب با آب و صابون بشویید یا اگر به نظر می رسد که دستانتان به ظاهر آلوده نیست، آنها را با ژل های حاوی الکل تمیز کنید. چنانچه ویروسی هم بر روی دستان شما باشد، از بین برود.

۲. تنفس بهداشتی را تمرین کنید 

هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را با دستمال بپوشانید و بلافاصله دستمال را در سطل زباله بیندازید و دستان خود را با آب و صابون یا ژل های بر پایه الکل تمیز کنید. پوشاندن دهان و بینی در هنگام سرفه و عطسه از شیوع میکروب و ویروس جلوگیری می کند. 

۳. حفظ فاصله در اجتماع

 دستکم یک متر فاصله میان خود و سایر افراد بخصوص افرادی که سرفه و عطسه می کنند و یا تب دارند، حفظ کنید.   هنگامی که شخصی به یک بیماری تنفسی مانند کرونا آلوده است و سرفه یا عطسه می کند، قطرات کوچک خارج شده از دهان و بینی آنها حاوی ویروس است. اگر فاصله شما با این افراد کم باشد، ممکن است ویروس وارد دستگاه تنفسی شما باشد.

۴. از لمس چشم، بینی و دهان خودداری کنید

 دست بسیاری از سطوح آلوده به ویروس را لمس می کند. اگر با دستان آلوده به چشم، بینی یا دهان دست بزنید، ویروس را از سطحوح به بدن خود انتقال می دهید.

۵. مراجعه سریع به پزشک در هنگام مشاهده هر گونه تب 

 هر وقت تب، سرفه و مشکل تنفسی داشتید باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است این علایم به دلیل عفونت تنفسی یا وضعیت جدی دیگری باشد. علائم تنفسی با تب می تواند علل مختلفی داشته باشد و بسته به تاریخچه و شرایط سفر شخصی شما، ویروس کرونا می تواند یکی از این موارد باشد.

۶. از مصرف محصولات حیوانی خام و نیم پز خودداری کنید

 مصرف گوشت و شیر را با احتیاط انجام دهید تا از انتقال آلودگی غذاهای خام و نیم پز به بدن خود جلوگیری کنید.

 چگونگی مقابله با استرس در زمان شیوع کرونا

- ترس و نگرانی و سردرگمی در مواقع شیوع اینگونه بیماری ها کاملا طبیعی است. در چنین مواقعی تلاش کنید با افرادی که به آنها اعتماد دارید و یا دوستانتان تماس بگیرید.

اگر در چنین مواقعی مجبور به ماندن در خانه هستید، سعی کنید سبک زندگی سالمی در پیش بگیرید؛ رژیم غذایی سالمی را رعایت کنید، خوب بخوابید و ورزش کنید. با عزیزان خود در خانه ارتباط داشته باشید و با دوستان خود از طریق تلفن و ایمیل در تماس باشید.

- مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر را کنار بگذارید. اگر احساس دستپاچگی و سردرگی داشتید با پزشک یا مشاور تماس بگیرید.

- سعی کنید به اطلاعات درست دسترسی داشته باشید. اطلاعاتی را جمع آوری کنید که در تصمیم گیری های درست و منطقی و در پیش گرفتن اقدامات محتاطانه به شما کمک کند.

- زمان گوش دادن به رادیو و تلویزیون و هر رسانه دیگری را که بر نگرانی خود و خانواده تاثیر منفی می گذارد محدود کنید.

- سعی کنید با سرگرمی ها و مهارت هایی که در زمان های عادی انجام می دادید، احساسات خود را مدیریت کنید.

کمک به کودکان برای مقابله با کرونا ویروس در زمان شیوع

واکنش کودکان به استرس به شیوه های گوناگون است؛ برخی از آنها بیش از پیش نگران و آشفته و خشمگین شده و برخی وابسته تر از قبل شده و گروهی دیگر به شب ادراری مبتلا می شوند.

-  به واکنش های فرزندتان به شکلی حمایتی پاسخ دهید، به نگرانی های آنها گوش کنید و به آنها بیش از گذشته محبت نمایید. کودکان در دوران سختی به عشق و محبت بیشتر بزرگترها احتیاج دارند. در صورت امکان زمان بیشتری برای بازی و آرام کردن آنها بگذرانید.

- در چنین مواقعی باید کودکان در کنار والدین و خانواده خود باشند. از جدا کردن کودکان از سرپرستان آنها خودداری کنید.

در صورتی که جدایی هم رخ دهد (مثلاً بستری شدن در بیمارستان) با تماس منظم (مثلاً از طریق تلفن) از آرامش آنها اطمینان حاصل کنید.

حقیقت را به آنها بگویید و به فرزندان خود اطلاعات روشنی در مورد بیماری بدهید تا خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند. بسته به سن و درکی که از موقعیت دارند، از کلمات مناسب برای توضیح آن استفاده کنید.