خانه مجله دندانپزشکی دیش دال مقالات عمومی برای مردم


چه مدت یکبار دندان هایمان را جرمگیری کنیم

زمان مورد نیاز برای مطالعه:۲دقیقه

چه مدت یکبار دندان هایمان را جرمگیری کنیم

دندان های همه ما طی شرایطی، بد رنگ یا کدر می شود، هر چند که مسواک می زنیم یا از نخ دندان استفاده می کنیم اما با خوردن غذا و خوراکی های حاوی رنگ های مصنوعی، رنگ سفید دندان هایمان از بین می رود و جای خود را به دندان های زرد و کدر می دهند.جرم گیری دندان یکی دیگر از روش های رایج است که به زیبایی دندان کمک می کند و بسیار ساده و کم هزینه صورت می گیرد و نیازی نیست بیمار به دردسر بیفتند، با مراجعه دوره ای به دندان پزشک می توان این عمل ساده را انجام دهید و دوباره زیبا بخندید تا دانه های مرواریدی دندان هایتان پیدا شود و بدرخشد.

در جرم گیری دندان پزشک به تمیز کردن سطح دندان ها می پردازد. یک روش بسیار معمولی برای سفید کردن دندان ها است که یک لایه نازکی را از روی دندان ها بر می دارد تا دندان ها درخشان و صیقل خورده و براق شوند.

این عمل به دو شکل انجام می شود، روش اول بسیار ابتدایی و ساده است که با دست انجام می شود و در روش دومی با استفاده از ابزار التراسونیک است که دندانپزشک با یک اسپری آب و این دستگاه تمامی جرم ها ر ا به صورت ورقه ورقه از روی دندان بر می دارد.

چند مدت یک بار، دندان ها را جرم گیری کنیم؟

حتما سالی یک بار، دندان هایتان را جرم گیری کنید.

بسیاری از اشخاص با یک بار جرم گیری و رعایت همیشگی بهداشت دهان و دندان، ممکن است تا مدت ها نیازی به جرم گیری دوباره نداشته باشند. بدیهی است که هر گونه کوتاهی در رعایت اصول بهداشت دهان به تجمع دوباره جرم منجر خواهد شد.

ضمنا بعضی از بیماران به علت دارا بودن بزاقی خاص از نظر میزان ترشح و ترکیب، بسیار مستعد به تشکیل جرم هستند.

همچنین استعداد ابتلا به به بیماری های لثه در برخی از خانواده ها بیشتر می باشد. به این گروه از بیماران توصیه می گردد جرم گیری دندان در تناوب زمانی کوتاه تری انجام شود.

بعد از جرم گیری دندان چه کنیم؟

در صورتی که بعد از جرم گیری، دندان‌هایتان به سرما و گرما حساس شد، نگران نباشید، زیرا به مرور رفع خواهد شد و برای کاهش سریع تر حساسیت می توانید از خمیر دندان مخصوص دندان های حساس برای مدتی استفاه کنید. برای خرید خمیردندان ضدحساسیت مناسب می توانید از دندانپزشک خود، در این باره سئوال کنید.

بعد از جرم گیری، حتما از دهان‌شویه مناسب استفاده نمایید تا در بهبود زخم های به جا مانده از جرم موثر باشد. استفاده مداوم از دهان‌شویه توصیه نمی شود و  یک هفته بعد از جرم گیری می توانید استفاده از دهانشویه را قطع کنید.

جرم گیری دندان ها را جدی بگیرید

از مشکلات و عوارض جرم گیری نکردن به موقع دندان ها ، بوی بد دهان و خونریزی است که باید این موضوع را جدی بگیریم.رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان باعث ایجاد جرم دندانی و بیماری های دهان می شود و مشکلات زیادی به دنبال دارد.

اگر جرم دندان برطرف نشود، به مرور به بافت های عمقی لثه نفوذ کرده و در نهایت منجر به تحلیل لثه و از بین رفتن زیبایی دندان ها می شود، در محیط دهان، میکروارگانیسم های مختلفی وجود دارد که پس از صرف هر وعده غذایی، همراه مواد قندی روی سطح دندان تجمع می کنند و باعث تشکیل لایه ای چسبنده و بی رنگ به نام «پلاک میکروبی» می شود که به راحتی و با استفاده از مسواک و نخ دندان برداشته می شود.

در صورتی که پلاک میکروبی به مدت طولانی روی سطح دندان باقی بماند، تبدیل به لایه ای سخت به نام جرم دندانی تبدیل می شود.

در صورت عدم پیگیری و درمان، لثه و استخوان اطراف دندان تحلیل می رود و در نهایت باعث لقی و از دست رفتن دندان می شود.

خیلی اوقات می شنویم که فرد می گوید دندانم سالم بود، ولی لق شد و افتاد که این موضوع مربوط به بافت نگهدارنده اطراف دندان می شود که جرم، آن را از بین برده است. بنابراین بهتر است افراد با مشاهده علایمی مانند التهاب و خونریزی لثه، به دندانپزشک مراجعه کنند.

لایه جرم دندانی، دندان را از تحریک های سرما و گرما حفظ می کند. با برداشتن جرم ها، دندان در معرض سرما و گرما قرار می گیرد و به طور موقت دچار حساسیت دندان می شود.

این حساسیت گذراست و پس از مدت کوتاهی از بین می رود، استفاده از خمیردندان ضدحساسیت می تواند به رفع سریع تر حساسیت پس از جرم گیری کمک کند.

باور های غلط در مورد جرم گیری

مضر بودن جرم گیری دندان یک باور غلط بیش نیست، این در حالی است که بسیاری از افراد بر این باورند که جرم گیری دندان می تواند به دندان ها آسیب برساند اما اصلا اینطور نیست، چرا که می تواند باعث افزایش طول عمر و دوام دندان های تان نیز شود. با برداشتن یک لایه سطحی نازک که همان جرم ها و کثیفی های انباشته روی دندان ها هستند باعث تقویت لثه می شود.

پس جرم گیری حداقل سالی یکبار باید انجام شود زیرا جرم باعث پوسیدگی دندان و تحلیل لثه ها می شود.