خانه مجله دندانپزشکی دیش دال مقالات عمومی برای مردم


هزینه تقریبی ایمپلنت دندان براساس چه فاکتورهای تعیین می شود

زمان مورد نیاز برای مطالعه:۲دقیقه

هزینه تقریبی ایمپلنت دندان براساس چه فاکتورهای تعیین می شود

خب در ابتدا لازم است یاداوری شود که ایمپلنت در این سوال منظور همان پایه ها یا پیچ ها یا فیکسچرهایی است که قرار است به عنوان ریشه دندان شما و یا پایه دندان در فک شما قرار بگیرد. معمولا از جنس تیتانیوم هستند و بعد از مدتی در استخوان فک شما جوش میخورند. خب هر کس متناسب با قدرت فک و لثه خود و نیز با توجه به اینکه دندانهایی که ندارد در کنار هم هستند یا خیر به تعداد مشخصی از این ایمپلنت ها نیاز دارد. به عبارتی ممکن است دو نفر مشابه و هر یک با 5 دندان خالی، یک نفر به 5 عدد ایمپلنت و دیگری به 3 ایمپلنت برای 5 دندان خود نیاز داشته باشند.

هزینه تقریبی ایمپلنت دندان براساس فاکتورهای زیر تعیین می شود:

* تعداد دندانهایی که نیاز به ایمپلنت دارد

تعداد دندانهایی که باید با ایمپلنت دندان جایگزین شود؛ فاکتور مهمی در محاسبه هزینه تقریبی ایمپلنت دندان است. روش های متفاوتی برای کاشت دندان وجود دارد که روی قیمت ایمپلنت تاثیر می گذارد:
- ایمپلنت دندان تک (فقط یک دندان نیاز به ایمپلنت دارد.)
- بریج برپایه ایمپلنت (دو یا حداکثر سه دندان روی یک پایه ایمپلنت درکنار هم قرار می گیرند.)
- ایمپلنت All On 4 (کل دندان های فک بالا و پایین روی ۴ پایه ایمپلنت سوار می شود.)
- ایمپلنت اوردنچر (کل دندانهای یک فک روی ۶ تا ۸ پایه ایمپلنت سوار می شود.)
هرچه تعداد ایمپلنت های کاشته شده در فک بیشتر باشد؛ هزینه تقریبی ایمپلنت نیز افزایش می یابد. 

* نوع ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندانی انواع متفاوتی دارند. معمولا با مشورت دندانپزشک و با توجه به بودجه شما، بهترین نوع ایمپلنت انتخاب می شود. جنس ایمپلنت، برند سازنده و نحوه طراحی و ساخت ایمپلنت، سایز و محل کاشت آن، روی محاسبه هزینه تقریبی ایمپلنت موثرند. به عنوان مثال هزینه مینی ایمپلنت کمتر از ایمپلنت استاندارد است اما همه بیماران کاندید مناسبی برای کاشت مینی ایمپلنت نیستند. علاوه بر این، قیمت اباتمنت که پس از جوش خوردن استخوان فک به پایه ایمپلنت روی آن قرار می گیرد نیز بسته به نوع، جنس و اندازه آن متغیر است. 

* نحوه کاشت ایمپلنت دندان

با پیشرفت تکنولوژی، روش کاشت ایمپلنت دندان تغییرات بسیار زیادی کرده است. در حال حاضر ۳ روش مختلف برای کاشت دندان وجود دارد که دندانپزشک با بررسی شرایط بیمار تصمیم می‌گیرد؛ کدام روش برای او مناسب تر است:

1. روش کاشت ایمپلنت استاندارد

کاشت ایمپلنت استاندارد طی سه مرحله شامل کاشت پست ایمپلنت، قالب گیری و نصب اباتمنت و کارگزاری تاج دندان انجام می شود و معمولاً هزینه تقریبی ایمپلنت که در وب سایت های مختلف ارائه شده بر پایه همین روش است.

2. کاشت ایمپلنت دیجیتال یا یک روزه

در روش کاشت ایمپلنت با بارگذاری فوری از تجهیزات بسیار پیشرفته که به تکنولوژی کد کم (CAD/CAM) یا کاشت ایمپلنت دیجیتال معروف است؛ استفاده می شود. در این روش بیمار عمل کاشت پایه و بارگذاری تاج دندان را طی یک جلسه انجام میدهد. به علت استفاده از تجهیزات بسیار پیشرفته مانند اسکنر و پرینتر سه بعدی در داخل مطب معمولا کاشت ایمپلنت با بارگذاری فوری گرانتر از ایمپلنت استاندارد است.

3. کاشت ایمپلنت فوری

در روش کاشت ایمپلنت فوری دندانپزشک در همان جلسه ای که دندان بیمار را میکشد یا با جراحی لثه ریشه دندان را خارج می کند؛ فیکسچر را داخل استخوان فک کار می گذارد. در این روش باید ارزیابی های بسیار دقیقی توسط دندانپزشک انجام گیرد و معمولاً هزینه تقریبی آن کمی بیشتر از ایمپلنت استاندارد است.

* تاج دندان ایمپلنت

تاج دندان ایمپلنت در دو نوع مختلف تولید می شود: چسبی و پیچی. هزینه تاج دندان چسبی و پیچی تفاوت چندانی ندارد اما اکثر دندانپزشکان توصیه می کنند که از تاج دندان پیچی استفاده کنید چون تعویض و پاکسازی آن راحت تر است. تاج دندان چسبی انتخاب مقرون به صرفه تری در کوتاه مدت است اما هزینه تعویض و نگهداری پروتز دندان پیچی در آینده کمتر است.  
نحوه ساخت تاج دندان به صورت بریج یا قوس کامل که روی پایه های ایمپلنت در استخوان فک بالا یا پایین قرار می گیرند نیز در هزینه تقریبی پروتز دندان مصنوعی موثر است. هزینه پروتز دندان ثابت از نوع متحرک بیشتر است. جنس تاج دندان که از سرامیک باشد یا زیرکونیا در هزینه نهایی آن موثر خواهد بود. برای ارزیابی هزینه تقریبی تاج دندان می توانید یک جلسه مشاوره رایگان تنظیم کنید. 

* دستمزد جراح برای کاشت ایمپلنت

دستمزد جراح برحسب نیاز به انجام مراحل زیر متغیر است:

1. کشیدن دندان یا جراحی لثه برای خارج کردن ریشه دندان

در صورتی که یک یا چند دندان خود را در اثر پوسیدگی، تصادفات و حوادث ورزشی از دست داده باشید اما هنوز ریشه دندان یا خود آن در استخوان فک قرار دارد؛ دندانپزشک باید با توجه به شرایط شما از روش کشیدن دندان یا جراحی لثه برای خارج کردن ریشه دندانی که قرار است ایمپلنت شود؛ استفاده کند. برای انجام این عمل جراحی نیز هزینه جداگانه ای دریافت می شود.

2. پیوند استخوان و لیفت سینوس

کاشت ایمپلنت دندان موفق نیاز به ارتفاع، حجم و تراکم کافی استخوان فک دارد که بتواند به طور کامل با ایمپلنت دندان جوش بخورد. اگر استخوان فک شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت را نداشته باشد؛ دندانپزشک باید از روش هایی مانند پیوند استخوان یا لیفت سینوس استفاده کند. این عمل جراحی جانبی دستمزد دندانپزشک را افزایش خواهد داد.

3. پیوند لثه

سلامت دهان و دندان از دیگر فاکتورهای مهمی است که در کاشت دندان موفق موثر است. بنابراین در صورتی که به بیماری های پریودنتال دچار باشید یا در اثر عفونت، لثه شما تحلیل رفته باشد و نیاز به پیوند لثه داشته باشید باید هزینه جداگانه ای پرداخت کنید.

4. بلیچینگ

برخی از بیماران برای انتخاب رنگ تاج دندان مصنوعی تصمیم می گیرند سایر دندان‌های خود را سفید کنند. بلیچینگ یا سفید کردن دندان ها باید پیش از قالب گیری و سفارش تاج دندان به لابراتور توسط دندانپزشک انجام گیرد که جزو هزینه‌های جانبی ایمپلنت دندان به درخواست بیمار حسوب می شود.

5. موقعیت مکانی مطب ایمپلنتولوژیست

موقعیت مکانی مطب ایمپلنتولوژیست و میزان مهارت او از کارهای دیگری است که روی هزینه تقریبی ایمپلنت دندان موثر است. دندانپزشکانی که در شهرهای بزرگ خدمات ایمپلنت انجام میدهند؛ معمولا دستمزد بیشتری دارند.