خانه مجله دندانپزشکی دیش دال مقالات دندانپزشکی


مروری بر رعایت چند فاکتور مهم در کاشت ایمپلنت

زمان مورد نیاز برای مطالعه:۲دقیقه

مروری بر رعایت چند فاکتور مهم در کاشت ایمپلنت

در انجام برخی از جراحی‌های ایمپلنت شاهد بروز عفونت‌ها و شُل شدگی‌های ایمپلنت و در نهایت شکست در درمان ایمپلنت هستیم که این امر موجب کاهش اعتماد مردم به این رشته نوین درمانی دندانپزشکی شده است و به اعتقاد مبدع تکنیک‌های میکروسرجری در روش‌های متداول کشیدن دندان، 40 تا 60 درصد حجم فک بیمار از بین می‌رود

Image result for چند عامل مهم بر موفقیت ایمپلنت دندان"

اغلب ایمپلنت های دندانی، طول عمری حدود 10 سال دارند و با درجه بقای 95 درصد، بسیار خوب عمل می کنند. دلایل شکست پروژه های ایمپلنت همچنان در مطالعات مختلف همچنان در حال بحث و بررسی بوده و  با وجود نیاز به تحقیقات بیشتر، عواملی مانند مصرف سیگار، پرتودرمانی، دیابت و پوکی استخوان به عنوان عوامل خطر شناخته شده اند. در درجات بعدی، مواردی همچون عفونت و التهاب می توانند موفقیت یک ایمپلنت را با تهدید روبرو سازند.

برای داشتن یک عمل کاشت موفق حتما فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید 

 اسکالرها، آسیب هایی هرچند جزئی

تأثیر اسکالرها بر روی سطوح اباتمنت های مختلف، ممکن است با توجه به نوع اباتمنت متغیر باشد. به عنوان مثال، آنفیلد رزین ها حداقل آسیب را به سطح اباتمنت می رسانند.درمطالعه ای که در سال 2014 با هدف بررسی تأثیرات اینسترومنت های پروفیلاکسی انجام گرفت، مشخص گردید که تمام اسکالرها، آسیب هایی هرچند جزئی را به سطح اباتمنت وارد می سازند.

 درمان بیماری لثه قبل از ایمپلنت دندان 

لثه‎های سالم برای جراحی ایمپلنت دندان، حیاتی هستند و شما نمی‌توانید با وجود بیماری لثه، دندان‌ های بیمار را ایمپلنت کنید.جراج باتجربه به خوبی می‎داند که  بیماری لثه عفونتی است که به لثه و استخوان‌های فک آسیب می‌رساند. عفونت درمان نشده می‌تواند به اطراف ایمپلنت نیز راه یابد و منجر به شکست ایمپلنت دندان شود.

حتما قبل از ایمپلنت دندان های بیمار باید نسبت به درمان بیماری لثه اقدام فرمایید

بیمارتان را از عوارض کشیدن سیگار بر شکست ایمپلنت آگاه کنید

سیگار کشیدن یکی دیگر از علت‌های شکست ایمپلنت دندان می‌باشد زیرا که باعث می‌شود جریان خون به لثه‌ها محدود شده و روند بهبود کند شود. تحقیقات نشان داده است که سیگار کشیدن می‌تواند میزان عدم موفقیت ایمپلنت دندان را تا 20درصد افزایش دهد. البته سیگاری بودن به این معنی نیست که بیمار شرایط لازم برای دریافت ایمپلنت دندان را ندارد.

برای دریافت نتیجه بهتر است از بیمارتان بخواهید یک هفته قبل از جراحی ایمپلنت و دوماه بعد از آن سیگار نکشد 

 استخوان تحلیل رفته فک

درمان موفق ایمپلنت به استخوان‌های سالمی برای حمایت از ایمپلنت نیاز دارد. بدون استخوان‌های سالم، نمی‌توانید  ایمپلنت را در فک  قرار دهید  تحلیل استخوان می‌تواند به علت پوکی استخوان اتفاق بیفتد. در این شرایط استخوان شکننده شده و خطر شکستگی افزایش می‌یابد. بیماری لثه نیز می‌تواند تحلیل استخوان را بدتر کند.

پر کردن فرم سابقه بیماری و مصرف داروها 

برخی بیماری‎ها مثل دیابت، روماتیسم فصلی و بیماری خودایمنی، احتمال شکست ایمپلنت دندان را افزایش می‎دهند. همینطور برخی داروهای خاص می‌تواند باعث پس زدن ایمپلنت دندان شود. توصیه می شود قبل از انجام کاشت  حتماً فرم های مصرف دارو و بیماری را پر کند همچنین نتیجه این ارزیابی ها مستند و نگهداری گردد

مثلا تحقیقاتی که در سال 2016 در دانشگاه مک‌گیل انجام شد، نشان داد که داروهای رفع سوزش معده می‌توانند رشد استخوان‌ جدید را کاهش دهند و در نتیجه روی ایمپلنت دندان تاثیر بگذارند.

 رعایت بهداشت دهان و دندان

درست است که خود ایمپلنت هیچگاه پوسیده نمی شود اما عوامل تهدید کننده دندان، ایمپلنت را هم تهدید می کنند! تجمع پلاک و جرم در اطراف ایمپلنت به راحتی اتصال بافت را با آن مختل کرده و بعد از مدتی کارایی خود را کاملاً از دست می دهد. بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان کلیدی ترین نکته نگهداری ایمپلنت است.